Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

 Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Energy resources for Sustainability», αντιπροσωπεία 5 μαθητών και 2 καθηγητών του Πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επισκέφθηκε την πόλη Arouca της Πορτογαλίας κατά το χρονικό διάστημα 22 – 28 Νοεμβρίου 2021.

Στη συγκεκριμένη σύμπραξη, στην οποία το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης είναι το συντονιστικό σχολείο, συμμετέχουν, επίσης, το Αρσάκειο Λύκειο της Πάτρας, καθώς και 2 σχολεία από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι αντιπροσωπείες, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης Arouca, όπου συναντήθηκαν με τη δήμαρχο της πόλης, επισκέφτηκαν ένα μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας δίπλα στον ποταμό Paiva, όπου ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο τόσο για τον τρόπο λειτουργίας των εγκαταστάσεων όσο και για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των συγκεκριμένων μορφών ενέργειας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο βουνό Freita mountains: Detrelo da Malhada, στο Αιολικό Πάρκο παραγωγής ενέργειας wind farm central station και, επιπλέον, παρακολούθησαν δραστηριότητες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τους μαθητές/τριες του σχολείου Escola Secundaria de Arouca.

Τέλος, στο πλαίσιο της κινητικότητας στην Πορτογαλία, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις στις πόλεις Costa Nova, Aveiro και Porto.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ:

2. https://www.stonisi.gr/post/21972/sthn-portogalia-to-protypo-lykeio-mytilhnhs

3.https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2021/11/30/erasmus-quot-energy-resources-for-sustainability-quot-portugal-22nd-to-28th-november-2021/

4.https://www.emprosnet.gr/paideia/mathites-kathigites-tou-protypou-lykeiou-mytilinis-stin-patra-pics

5.https://www.arsakeio.gr/gr/patra/patra-high-school/ta-nea-mas/events-activities/45048-erasmus-energy-resources-for-sustainability-e-r-4-s

6. https://www.facebook.com/ArsakeioPatras/posts/4762237997153153


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ